We zijn bezig met onze nieuwe site. Binnenkort zal deze te zien zijn. Nog even geduld, a.u.b!

Progressiegericht begeleiden

Wat is methodisch progressiegericht werken?
De methode progressiegericht werken focust op oplossingen en mogelijkheden, niet op problemen. De methode helpt u om uw medewerkers te begeleiden, te stimuleren en uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. De ervaring leert ons dat oplossingen of mogelijkheden aangedragen door medewerkers zelf vaak het beste werken. De progressiegerichte benadering is een doelgerichte realistische manier van werken, positief, effectief en met humor. Het motto is 'doen wat werkt' en 'houd het simpel'. Begeleiden en leiden vanuit de progressiegerichte benadering resulteert in korte tijd tot een langdurig gewenste verandering.

Waarom deelnemen?

Tijdens deze dag maakt u als begeleider of leidinggevende kennis met de progressiegerichte benadering 'leading from behind'. U leert communiceren vanuit de progressiegerichte basishouding en taal. Belangrijk in deze methodische manier van werken is het vragen stellen waarmee u de medewerker kunt begeleiden, instrueren en ook sturen. U leert uw medewerkers zelf oplossingen of mogelijkheden te zoeken om deze vervolgens toe te passen. De methode ondersteunt u bij het duidelijk uitzetten van lijnen en het vertalen van organisatiebelangen naar individueel gedrag. De methode is respectvol en geduldig, stap voor stap worden de doelen gerealiseerd. Deze dag wordt het progressiegerichte model getraind en leert u een aantal praktische interventies waarbij de theorie en praktijk elkaar afwisselen en oefenen centraal staat.


In deze training leert u:
Progressiegerichte houding & taal
Het zeven stappen model
Openingsinterventies
Doelformulering binnen de context
Wat-is-er-al-bereikt vraag
Complimenteren; grow mindset
Wondervragen
Schaalvragen
Vasthoud interventies


Voor wie?
De training is voor professionals die leidinggeven, begeleiden of coachen vanuit de progressiegerichte benadering en streven naar duurzame resultaten.

Eén dag van 9.00 tot 17.00
Datum op aanvraag
Amstelveen
€ 225 incl. intake, koffie, thee, lunch en certificaat
interesse@wortelboertrainingen.nl
 
 
 
 
 
 
 
 

©2008-2014 Wortelboer Trainingen. Alle rechten voorbehouden.